INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V derniéře bod z Radotína, Slavoj zůstal na jaře neporažen

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad vyhráli letošní ročník ČFL se ziskem 71 bodů a čtyřbodovým náskokem před druhými Zápy. V posledním utkání sezony v sobotu 15. června 2019 v Radotíně získali bod, když souboj čtvrtého s prvním týmem tabulky skončil remízou 1:1 a na penalty pak vyhrála domácí Olympia 5:3.

Do utkání nenastoupili dva záložníci z obvyklé základní sestavy Drobílek s Ratajem, kteří šli pomoci B-týmu do Vršovic. V úvodní opatrné čtvrthodině utkání nebylo vidět před oběma prakticky brankami nic. Až potom se dostal k možnosti zakončit Neuberg, leč o zlomek vteřiny ji prováhal a domácí zadáci jeho střelu stihli zblokovat. Na druhé straně po necelé půlhodině hry hlavičkoval nejlepší střelec soutěže Bassey, míč však odvrátil rovněž hlavou stoper Zákostelský. K odraženému míči se dostal Pelyak a těsně minul bránu Slavoje.

Ve 39. min. rozehrála Olympia rohový kop, z pravé strany odcentroval Zahranychnyy a k hlavičkovému zakončení se protlačil Broukal, takřka jistý gól ale Otáhal odvrátil a míč reflexivně vyrazil. Těsně před poločasem měl velkou šanci i Hadi, Otáhal znovu úspěšně zasáhl, šlo ale o ofsajdovou situaci.

Osm minut po změně stran konečně také zatrnulo i Kimiovi v bráně Olympie – tečovanou střelu Brejchy, která změnila směr, ale stihl vyrazit. V 63. min. rozehrál Volek trestný kop a a tísněný kapitán domácích Jiránek hlavičkoval nad Otáhalovu bránu.

V polovině druhé půle se probili Vejvar s Krejdlem do vápna domácích, prvního z nich fauloval Broukal, hrálo se však dál. V 72. min. poslal Mareš dlouhý křížný centr před vápno Olympie, kde se o něj úspěšně poprali opět Vejvar a Krejdl. Vejvar se dostal s míčem až před brankáře Kimiu, který ho v rohu velkého čtverce fauloval. Kozel z penalty otevřel skóre: 0:1!

V 76. min. měl možnost pojistit vedení P. Čapek, jeho pohotovou střelu halfvolejem ale Kimia vyrazil. K dorážce se ještě dostal Kozel, ale jeho střelu domácí zadáci zblokovali. To byl pro domácí velmi důležitý moment, který je udržel ve hře, jinak by prohrávali čtvrt hodiny před koncem rozdílem dvou branek.

Olympia tuto pro ni kritický chvíli ustála a navzdory úmornému a nesmírně vyčerpávajícímu počasí se tlačila za vyrovnávací brankou. Na druhé straně v 79. min. odcentroval zprava P. Ježdík, Brabencovu dorážku však Otáhal kryl.

V 85. min. však dopadl jejich minisouboj bohužel obráceně. Brabenec vyslal z pravé strany na hostující bránu polostřelu – polocentr, který byl nešťastně tečován jedním z hráčů Slavoje a zapadl ke vzdálenější tyči: 1:1.

V penaltovém rozstřelu byli úspěšní všichni exekutoři až na kapitána Vyšehradu Neuberga, který ve třetí sérii napálil břevno brány Olympie. Ta nakonec vyhrála rozstřel 5:3, když o rozhodující trefu se postaral bývalý hráč Vyšehradu Petr Ježdík.

Trenér Olympie David Jarolím: „Jsem zklamán z výsledku, protože jsme mohli vyhrát. V zápase sice moc šancí nebylo, ale my jsme měli stoprocentní šanci už v první půli – takovou, která se musí proměnit. Bohužel ve druhé půli jsme pak udělali chybu v defenzivě, z níž vzešla penalta a už jsme prohrávali. Podařilo se nám vyrovnat, ale už nezbývalo moc času, abychom přidali i druhý gól. S naším výkonem, až na první půlhodinu utkání, jsem spokojen. Co se týče celkového hodnocení sezony, zčásti byla úspěšná i neúspěšná. Chtěli jsme se dostat před Vyšehrad, ten měl však obrovskou šňůru, a tak se nám to nepodařilo. Ani my jsme nehráli na jaře špatně, ale bohužel to nestačilo, protože spoustu zápasů, které jsme měli dobře rozehrané, jsme jen zremizovali. A právě ty nás stály prvenství v soutěži. Budeme se tedy připravovat na další ročník ČFL a uvidíme, co se v nejbližší době stane.“ 

Trenér Vyšehradu Roman Veselý: „Spravedlivá dělba bodů. V první půli se hrálo hodně opatrně, domácí však měli jednu velkou šanci, kterou Martin Otáhal zneškodnil a podržel nás. Ve druhé půli běžel Vejvar dvakrát sám na brankáře Olympie, přičemž podruhé to už vyšlo, a byla z toho penalta. Vedení jsme nakonec neudrželi, dostali jsme nešťastný vyrovnávací gól po tečované střele. Přesto zisk jednoho bodu beru, protože v tom nesmírném horku a dusnu bylo utkání pro všechny velmi náročné, a cením si moc toho, že jsme celé jaro dokázali odehrát bez porážky.“ 


Olympia Radotín – Slavoj Vyšehrad 1:1 (0:0), pen. 5:3

32. kolo ČFL, hráno v sobotu 15. června 2019.

Branky: 85. Brabenec a rozhodující penalta v rozstřelu P. Ježdík – 72. Kozel z pen. Penalty proměnili: Broukal, Brabenec, Koutenský, Písačka, P. Ježdík – Krejdl, Zákostelský, Laňka. Penaltu neproměnil: Neuberg (Vyšehrad). Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:0. Soupeřem zblokované střely: 1:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 4:1.

Rozhodčí: Martínek – Řeháček, Šťastný. ŽK: Zahranychnyy, Hadi, P. Ježdík – Brejcha, Zákostelský, Vejvar, Laňka.

Diváků: 220. 


Olympia Radotín: Kimia – Pelyak, Jiránek, Broukal, Zahranychnyy – Hadi, Milec (83. Písačka), Oikonomikos (59. Koutenský), Volek (68. P. Ježdík) – Trýzna (75. Brabenec), Bassey. Trenéři David Jarolím, Richard Stražan a Angelos Goulis. 

Vyšehrad: Otáhal – Pardubský, Švejdík, Zákostelský, Mareš – Brejcha, Neuberg – Vejvar (89. Bazal), Kozel (90. +1 Laňka), Rys (64. Krejdl) – D. Čapek (46. P. Čapek). Na lavičce byl ještě připraven brankář Dočekal. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek. 


Střelci branek v sezoně 2018/19 (ČFL + Pohár FAČR)

15 – D. Čapek (z toho 1 v Poháru FAČR)

14 – Drobílek

13 – Rataj (z toho 1 v Poháru FAČR)

8 – Vejvar

4 – Rys (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu a 1 v Poháru FAČR)

3 – Brejcha, Pardubský (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

2 – Kozel, Krobot, Laňka, Zákostelský

1 – P. Čapek, Hradecký (rozhodující penalta v rozstřelu), Jandera, Kacafírek (v Poháru FAČR), Krejdl, Mareš (rozhodující penalta v rozstřelu), Švejdík

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

16 – Drobílek

12 – Brejcha

9 – D. Čapek, Laňka (z toho 1 v Poháru FAČR), Mareš, Vejvar

8 – Rataj

6 – Rys

3 – Neuberg, Šimek

2 – Kacafírek (obě v Poháru FAČR), Kozel, Pardubský

1 – P. Čapek, Hradecký, Jakab (v Poháru FAČR), Jandera, Junek, Krejdl, Krobot, Michalec, Šlegl, Švejdík

 

Vyšehradské derniéry v sezoně (za posledních 15 let)

18. 6. 2005 (divize B)  Vyšehrad – Neštěmice 0:1

18. 6. 2006 (divize B)  Vyšehrad – Blšany B 4:0

16. 6. 2007 (divize A) Bzová – Vyšehrad 0:3

18. 6. 2008 (ČFL)  Vyšehrad – Vlašim 0:2

20. 6. 2009 (ČFL)  Vlašim – Vyšehrad 4:0

18. 6. 2010 (ČFL)  Králův Dvůr – Vyšehrad 5:1

15. 6. 2011 (divize B)  Kladno B – Vyšehrad 0:1

16. 6. 2012 (divize B)  Český Dub – Vyšehrad 0:0

15. 6. 2013 (divize B)  Toužim – Vyšehrad 2:5

14. 6. 2014 (divize B)  Kladno – Vyšehrad 1:1

15. 6. 2015 (ČFL)  Benešov – Vyšehrad 1:2

28. 5. 2016 (FNL)  Znojmo – Vyšehrad 8:1

16. 6. 2017 (ČFL)  Benešov – Vyšehrad 2:6

14. 6. 2018 (ČFL)  Vyšehrad – Dobrovice 0:1

15. 6. 2019 (ČFL)  Olympia Radotín – Vyšehrad 1:1, pen. 5:3

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...