INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 17 prohrála v Písku 1:2, Vlasákův gól na body nestačil

U 17 U Otavy se letos na podzim týmům Vyšehradu nedařilo. V říjnu prohrál v Písku rozdílem jediné branky A-tým mužů a v neděli 11. listopadu i starší a mladší dorostenci. Alespoň bod si odsud odvezla koncem září U 15, která je druhá v České divizi starší žáků – jen o skóre za Pískem…

Sedmnáctiletí šemíci během druhé listopadové neděle prohráli v Písku 1:2, a pokazili si tak trochu velmi dobrou bilanci na hřištích soupeřů. Jediný gól našeho týmu dal střídající Matěj Vlasák (na snímku vlevo), který již v prvním poločase nahradil zraněného kapitána Ondru Petracha. V tabulce České ligy mladšího dorostu svěřenci trenérů Mirko Beuka a Tomáše Petracha klesli na 13. místo.

První poločas se naše U 17 spíš trápila než hrála. Nedařila se kombinace, zvlášť ve středu hřiště to byla bída. Navíc už v polovině první půle musel odstoupit zraněný Petrach. Domácí byli víc na míči, přesnější a nebezpečnější. Měli také dvě vyložené šance, které zlikvidoval Pospíšil v naší bráně. Také Vyšehrad, spoléhající spíš na brejky, si vypracoval dvě slibné situace, Vodrážka ani Vlasák v nich ale neuspěli.

Dvě minuty před poločasem utekl po své pravé straně jeden z domácích hráčů, odcentroval a střelou k zadní tyči otevřel skóre Velek: 1:0. Gól do šatny, ale z pohledu Písku zasloužená trefa.

Ve druhé půli naši hráči zlepšili pohyb, zrychlili hru a začali diktoval její tempo. Bohužel ale hned první „výlet“ domácích na polovinu Vyšehradu skončil dalším gólem. V 53. min. po zbytečné ztrátě na levé straně hřiště získal míč domácí Šťástka, utekl všem a obešel i brankáře Pospíšila: 2:0.

Navzdory nepříznivému vývoji utkání naši hráči znovu zabrali a dostávali se do šancí. Kontaktní gól ale přišel až v 76. min. Sejdia atakoval brankáře po malé domů, ten svým odkopem „našel“ Vlasáka, který střelou z vápna snížil: 2:1!

Vlasák měl pak ještě po trestném kopu možnost vyrovnat, ale hlavičkoval nad bránu. Dvakrát se dostal sám před brankáře Laláka Vodrážka, ani jemu však nebylo přáno vstřelit vyrovnávací gól. Tři body tak zůstaly v Písku.

V podzimní derniéře v neděli 18. listopadu naše U 17 přivítá doma na Vyšehradě Meteor VIII. Toto pražské derby bude mít výkop ve 13.30 hod. a půjde o souboj třináctého s dvanáctým týmem tabulky.

Asistent Tomáš Petrach: „První poločas byl z naší strany špatný. Dvě tři velké šance jsme si sice vytvořili, ale mnohem víc ze hry měl Písek a zaslouženě vedl. Ve druhé půli jsme zlepšili pohyb, získávali odražené míče, tlačili se do zakončení a moc nechybělo, abychom dvoubrankové manko dohnali. Šancí jsme na to měli dost.“


U 17: FC Písek – Slavoj Vyšehrad 2:1 (1:0)

Česká liga mladšího dorostu U 17, hráno 11. listopadu 2018.  

Branky: 43. Velek, 53. Šťástka – 76. Vlasák.  

Rozhodčí: Vrchota – Toucha, Jevčák. ŽK: Šťástka (Písek).  

Diváků: 50.

Písek U 17: Lalák – Stejskal, Červený, Štěpka, Kulík (50. Děd) – Vojta (22. Horník), Stropnický, Hadáček, Velek – Šťástka, Královský (65. Hřebejk). Trenéři Petr Bílý a Roman Hřebejk.

Vyšehrad U 17: Pospíšil – Herden, Melíšek (85. Douša), Přech, Paleček – Mlejnek, Vu, Petrach (23. Vlasák) – Sejdia, Vodrážka, Šticha. na lavičce byli ještě připraveni brankář Klomínek, Vlček a Khomyn. Trenéři Mirko Beuk a Tomáš Petrach.


Branky Vyšehradu v České lize U 17

5 – Sejdia, Vodrážka

4 – Khomyn

3 – Petrach

1 – Herden, Přech, Vlasák

 

Asistence

3 – Petrach

2 – Douša, Herden, Sejdia, Šticha, Vlasák, Vlček, Vodrážka

1 – Khomyn, Klomínek, Mlejnek, Paleček

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...