INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Drama s happy endem: U 19 porazila béčko Příbrami 3:2

U 19 – Jediným týmem Slavoje Vyšehrad, kterému se podařilo v jarní premiéře během uplynulého víkendu bodovat, se stali starší dorostenci, respektive A-tým devatenáctiletých. V dramatickém střetnutí porazili doma 3:2 Příbram B a po 16. kole skupiny A České ligy U 19 se posunuli o stupínek výš na 13. místo tabulky. Do příbramské sítě se v neděli 11. března trefili nejlepší střelec týmu Ondra Toman a dále Franta Majer s Frantou Babkou, oba z penalt. Náš tým kopal v tomto utkání celkem tři pokutové kopy, všechny ale byly nařízeny poprávu, po nedovolených zákrocích příbramských fotbalistů.

V prvním letošním mistrovském utkání chyběl v sestavě zraněný stopere Stareček a na jeho postu se objevil navrátilec z Bohemians 1905 Šídlo. Lépe ale začali hosté, již po třech minutách hry prošel z levé strany jeden z nejlepších střelců soutěže Ptáček a prostřelil Mužíka: 0:1. Příbram o chvíli později skórovala podruhé, kdy se míč odrazil od obou tyčí a do sítě, gól však nemohl platit vinou ofsajdu.

Na druhé straně v 10. min. odcentroval zleva Klouček a Toman hlavičkoval do tyče. Držet se rukama za hlavu však nemusel moc dlouho, o několik vteřin později už byl totiž přesnější. Dvakrát si Toman vyměnil balon s Drozdem a vyrovnal: 1:1! Byl to jeho desátý gól v této soutěži.

Drozd potom z trestného kopu přestřelil, ve 20. min. byl však faulován ve vápně příbramským bekem Petrlíkem, a vybojoval díky tomu první penaltu. Střelou pod břevno ji proměnil Majer: 2:1!

Ve 27. min. pálil Babka z pravé strany metr nad, o chvíli později ale měli větší šanci hosté, již po rohu promarnil Ptáček.

Vyšehrad měl velmi dobrý, byť neefektivní nástup do druhé půle. Toman se dostal do sólového úniku, zastavil ho však ofsajd. Šídlo potom krásnou střelou z trestného kopu trefil břevno příbramské brány. Na druhé straně hostující kapitán Belej trefil z trestného kopu přesně k tyči, nicméně Mužík balon stihl vyrazit alespoň před sebe. Tam už číhal Ptáček, ale svoji megašanci zahodil, zblízka totiž přestřelil.

V 54. min. se díky své rychlosti dostal Majer až před brankáře Trnku, ten včas vyběhl a míč zblokoval. V 69. min. odcentroval zleva Babka a na zadní tyči se protlačil do zakončení střídající Souček, jenž byl v tu chvíli na hřišti teprve tři minuty, zblízka ovšem bohužel minul bránu.

Nedáš – dostaneš a v 73. min. Vavruška z pravé strany prostřelil Mužíka: 2:2.

V 79. min. tým v modrých dresech vyrobil závar před příbramskou bránou, Jireček trefil ruku jednoho z bránících protihráčů a Vyšehrad kopal druhou penaltu. Majer ji ale tentokrát neproměnil, jeho střelu brankář Trnka vystihl a vyrazil míč.

V 86. min. mohli hosté přidat třetí gól. Po trestném kopu Navrátila Vohradský minul Mužíkovu bránu.

Rozhodnutí padlo o minutu později. Agilní Babka se probil s míčem z levé strany po brankové čáře do vápna a tam ho jeden z příbramských zadáků srazil. Nemohlo z toho být nic jiného, než třetí penalta. Míč si postavil k exekuci Babka a s velkým štěstím, když jeho střelu brankář Trnka vyrazil na tyč a odsud se balon doplazil za brankovou čáru, penaltu proměnil: 3:2! Mladí šemíci tak naplno zabodovali v obou zápasech s béčkem Příbrami, které je v horní polovině tabulky.

V neděli 18. března v 10 hodin na Střížkově čeká naši U 19 první jarní pražské derby: s Viktorií Žižkov, která je nyní 10. v tabulce. Mladí šemíci mají svým žižkovským vrstevníkům vracet srpnovou porážku 1:2 z Krče.

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „ Oba týmy toužily po plném bodovém zisku, což se promítlo do oboustranně velkého nasazení i ofenzivního pojetí hry. Kluci hodně zabojovali, bylo vidět, jak moc touží po vítězství. Všichni, kteří nastoupili, tak zaslouží pochvalu.“

 

U 19: Slavoj Vyšehrad – 1. FK Příbram B 3:2 (2:1)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 11. března 2018.

Branky: 11. O. Toman, 22. Majer z pen., 87. Babka z pen. – 4. Ptáček, 74. Vavruška. Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:6. Soupeřem zblokované střely: 1:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:4.

Rozhodčí: Štefan – Obermajer, Nebáznivý.

Diváků: 60. V 80. neproměnil Majer (Vyšehrad) penaltu.


Vyšehrad U 19: Mužík – Jireček, Škurek, Šídlo, Bazal – Majer, Steinbart (81. Doubek) – Babka (90. Skalický), Drozd (57. Ratner), Klouček (65. Souček) – O. Toman (71. Niederle). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak a Prokopec. Trenéři Jaromír Jindráček, Jiří Novotný a Oldřich Ouzký.

Příbram B: Trnka – Petrlík, Lojín (46. Polanský), Mezera, Češka – Nezník – Jílek (57. Vohradský), Vavruška, Sirotek, Belej – Ptáček (57. Navrátil). Trenér Josef Strejc.

 

Branky Vyšehradu České ligy staršího dorostu

10 O. Toman 

4 Majer 

2 – Krasnyanyk

1 – Babka, Drozd, Jireček (rozhodující penalta v rozstřelu), Klouček, Prokopec, Stareček, Steinbart

 

Asistence

8 Klouček

4 – Babka, O. Toman 

3 – Steinbart 

2 – Jireček, Majer, Ratner, Souček

1 – Drozd, Krasnyanyk, Menšík

 

Tříbodová vítězství U 19 v této sezoně

3. 9. 2017 Vyšehrad – Meteor 3:2

8. 10. 2017 Kladno – Vyšehrad 2:3

5. 11. 2017 Vyšehrad – Aritma 3:0

26. 11. 2017 Příbram B – Vyšehrad 0:1

11. 3. 2018 Vyšehrad – Příbram B 3:2

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...