INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ote dal dva góly na Meteoru, naše U 19 vyhrála v derby 2:1

U 19 – Výborný výsledek po výborném a mimořádně obětavém výkonu! Starší dorostenci Slavoje Vyšehrad ve čtvrtek 29. března dosáhli na třetí jarní vítězství za sebou, a ještě k tomu v derby. Na umělce Meteoru vyhráli 2:1 díky dvěma trefám nejlepšího střelce mužstva Ondry Tomana, který byl dokonce velmi blízko hattricku. Naše „devatenáctka“ se díky třetímu jarnímu vítězství za sebou posunula na 10. místo tabulky České ligy U 19.

V základní sestavě došlo k jedné změně, kdy zraněného Babku nahradil Souček. První šance měli domácí hráči Hudousek a Přibyl, ale Mužík je vyřešil – ve druhém případě ale musel vyběhnout mimo vlastní vápno. Na druhé straně při závaru před bránou Meteoru dostal v mlýnici pořádně naloženo Toman, ale oklepal se a pokračoval dál. Ve 20. min. odcentroval zprava Souček, do zakončení se prodral na přední tyči Ratner, byl však tísněn a těsně minul bránu.

Deset minut před poločasem si vybral svoji jedinou slabší či spíš nejistou chvilkou Mužík, kdy daleko za vápnem otálel s odkopem, nevyšla mu ani klička, a tak se dostal k míči domácí útočník Bím. Odkrytou bránu ale zbrklým pokusem zdálky naštěstí minul, střela mu vůbec nevyšla.

Pět minut před pauzou byl uprostřed hřiště faulován Majer. Drozd rozehrál přímý kop na Starečka, jenž dostal balon k Tomanovi a ten ho dokázal propasírovat do sítě: 0:1! Chvíli nato vhodil Toman aut na Součka, jehož poslal ve vápně k zemi ukázkovým hokejovým bodyčekem kapitán Meteoru Kubík, hrálo se však dál.

V poločase vystřídal zraněného Starečka Klouček a domácí hned po příchodu ze šaten zahrozili pokusem Beneše, ale Mužík nepříjemnou střelu k tyči vytěsnil.

Přesně po hodině hry svedl Drozd ve středu hřiště osobní souboj, z něhož se balon odrazil k Tomanovi. Ten se s ním ihned vydal po pravé straně na poměrně dlouhou pouť směrem k bráně domácích a přestože byl tísněn protihráčem, trefil z úhlu takřka dokonale přesně k zadní tyči: 0:2!

V polovině druhé půle rozehrál Drozd trestný kop jen kousek za půlící čarou a i z této vzdálenosti balon nasměroval přesně pod břevno – gólman Vondráček s ním měl co dělat. Míč se pak odrazil z chumlu ve vápně ke Kloučkovi, který jen těsně minul.

Dvě minuty nato byl faulován Ratner, opět Drozd rozehrál standardku a nabíhající Toman byl u přední tyče velmi blízko k dosažení hattricku. Jen těsně minul domácí bránu.

V 78. min. ale Meteor předvedl rychlou kombinační akci, přes Beneše a Bednáře se míč dostal až k Přibylovi a ten zblízka překonal Mužíka: 1:2. Tři minuty nato běželi tři hráči Vyšehradu na jediného obránce, Trajanova však zastavil ofsajd.

V 88. min. byl Meteor jen několik centimetrů či milimetrů od vyrovnávací branky. Beneš z přímého kopu trefil spojnici břevna s tyči a dorážku kryl Mužík.

Včetně podzimní derniéry v Příbrami tak naše U 19 vyhrála už čtvrté utkání za sebou. Něco takového se podařilo Vyšehradu v České lize staršího dorostu naposledy před šesti lety, konkrétně v posledních čtyřech zápasech sezony 2011/12 a sérii výher nad Novým Bydžovem, Slavií B, Rapidem Liberec a Viktorií Žižkov.

Další utkání v rámci 21. kola České ligy U 19 bude mít pro mladé šemíky nejvyšší stupeň obtížnosti. V neděli 8. dubna v 10.15 hod. totiž přivítají na Vyšehradě lídra soutěže, kterým je béčko Slavie.

Trenér U 19 Jaromír Jindráček: „Před zápasem na Meteoru bych asi bral jakýkoliv bodový zisk, vzhledem k jeho průběhu jsme ale podle mého názoru vyhráli zaslouženě. Byli jsme po většinu utkání lepším a důraznějším týmem, cílevědomě jsme šli za výhrou. V obou poločasech jsme se však nevyvarovali hluchých úseků, kdy jsme vypadli z konceptu. Jako celek jsme ale zápas zvládli jak po herní stránce, tak i díky tomu, že se nám dařily standardky, dobře. Ondra Toman opět prokázal svoje kvality, které spočívají v tom, že umí proměnit šance, do nichž se dostane. I po obdržené kontaktní brance jsme zvládli konec zápasu se ctí, domácí jsme už víceméně do šance nepustili. Z prvních tří jarních utkání máme plný počet devíti bodů, projevilo se tak, že máme za sebou kvalitní a poctivou zimní přípravu. Pro kluky to je odměna za práci v přípravě a sami vidí, že máme kvalitu na to, abychom účast v České lize staršího dorostu uhájili.“

 

U 19: Meteor Praha VIII – Slavoj Vyšehrad 1:2 (0:1)

Česká liga staršího dorostu, hráno ve čtvrtek 29. března 2018 v areálu v Bedřichovské ul.

Branky: 77. Přibyl – 39. a 60. O. Toman. Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:11. Soupeřem zblokované střely: 1:2. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:1.

Rozhodčí: Trska – Pytloun, Heinzel.

Diváků: 60.


Meteor U 19: Vondráček – Slavata (62. Bednář), Kaličiak, Macháč, Kubík – Hudousek (72. Novák), Hruška, Beneš, Pouzar (29. Nečas) – Přibyl, Bím. Trenér František Kopač.

Vyšehrad U 19: Mužík – Jireček, Škurek, Stareček (46. Klouček), Bazal – Souček, Šídlo, Majer (82. Trajanov), Ratner – O. Toman (74. Rogers), Drozd (89. Prokopec). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Saladiak a Hobza. Trenéři Jaromír Jindráček, Miroslav Obermajer, Jiří Novotný a Miroslav Jíra.

 

Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

13 O. Toman 

4 Majer 

2 – Babka, Jireček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Krasnyanyk

1 – Drozd, Klouček, Prokopec, Stareček, Steinbart, Šídlo

 

Asistence

8 Klouček

6 – Babka 

5 – O. Toman 

3 – Drozd, Majer, Steinbart 

2 – Jireček, Ratner, Souček

1 – Krasnyanyk, Menšík, Stareček, Šídlo

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...