INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

U 19 vyhrála potřetí za sebou, porazila Č. Budějovice B 5:0!

U 19 Pět gólů inkasovali na podzim v Českých Budějovicích starší dorostenci Slavoje Vyšehrad a prohráli v jihočeské metropoli 2:5, v posledním březnovém dni letošního roku to ale soupeři vrátili i s úroky. Naše U 19 porazila „osmnáctku“ Dynama 5:0, a dosáhla tak dosud nejvyššího vítězství v sezoně. Pět branek v utkání České ligy staršího dorostu nastřílel Vyšehrad naposledy 30. září roku 2015 na stadionu Viktorie Žižkov v derby s Motorletem, jež skončilo 5:1.

Vítězství mohlo být tentokrát i vyšší, protože naši hráči v prvním poločase ještě třikrát nastřelili tyč. Svěřenci trenérů Mirko Beuka a Jaromíra Jindráčka vyhráli potřetí za sebou, díky čemuž významně posílili své ambice na záchranu ve druhé nejvyšší dorostenecké soutěži. V tabulce skupiny A České ligy U 19 má Vyšehrad 25 bodů a figuruje na 11. místě.

Oproti předchozímu utkání se Sokolovem došlo ke čtyřem změnám v základní sestavě, v níž se namísto M. Babky, Novichikchina, Popoviče a zraněného Krejzla objevili tentokrát Saladiak, Stareček, Rogers a poprvé na jaře i Souček (na snímku Petra Saladiaka, v modrém dresu).

Mladí šemíci, vědomi si faktu, že hostí doma poslední tým tabulky, hráli od úvodního hvizdu velmi sebevědomě a ofenzivně se snahou zápas co nejdříve rozhodnout ve svůj prospěch. Již po pěti minutách hry se prodral do vápna soupeře F. Babka – jeho střelu sice patnáctiletý gólman Lerch vyrazil, ale u míče byl nejdříve Drozd a technickou střelou trefil do horního růžku: 1:0!

Pak měl dvě velké šance Sejdia – nejprve v 9. min. trefil břevno a v 17. min., po centru zprava od F. Babky, z malého vápna přestřelil. V 19. min. zahrozili po trestném kopu hosté, vypálil Kalu, ale Saladiak vytěsnil míč na roh.

V polovině první půle přeloboval brankáře Lercha Souček, ale bek Dynama Ondráček na čáře odvrátil. Z protiútoku vypálil ostrou ránu zpoza vápna Kalu, již ale Saladiak kryl.

Ve 28. min. spálili hráči Vyšehradu obrovskou dvojitou šanci z bezprostřední blízkosti: Sejdia trefil hlavou tyč a odražený míč F. Babka poslal nad bránu. Pět minut nato se dotkl rukou ve vlastním vápně Kalu, ale hrálo se dál, penalta proti Jihočechům se nepískala. Ve 34. min. po akci Součka s Rogersem F. Babka trefil břevno a Richterovu střelu k tyči brankář Lerch vyrazil.

Čtyři minuty po návratu ze šaten se po centru Součka trefil střelou bez přípravy k tyči Sejdia, a dal tak svůj první gól v této soutěži: 2:0!

V 55. min. Rogersovu střelu k tyči vyrazil Lerch na roh, ale v 63. min. po Richterově centru zleva namířil přesně k tyči F. Babka: 3:0! Byla to jeho desátá trefa v sezoně a v tabulce střelců této soutěže je na 6. místě se ztrátou pouhých dvou branek na lídra pořadí kanonýrů.

Trvalo jen pět minut a skóre se opět měnilo: v polovině druhé půle, kdy po přihrávce od Rogerse zakončoval Souček: 4:0! V 79. min. Jihočeši zazmatkovali, dva hráči se srazili a Kalu si dal víceméně vlastní branku. U celé situace byl však i atakující Souček a jemu byl připsán gól: 5:0!

Deset minut před koncem sice překonal Saladiaka Etemike, byl mu však odmáván ofsajd. Zápas tak skončil 5:0.

V neděli 7. dubna od 10.15 hod. si naše U 19 zahraje na stadionu Františka Kloze na Kladně. Půjde o další důležitý souboj dvanáctého s jedenáctým mužstvem tabulky.

Asistent Jaromír Jindráček: „Z naší strany velmi dobrý zápas, a to jak herně, tak i výsledkově. Hodně nám pomohl i fakt, že s návratem Sukyho po zranění se sestava na tento zápas hodně přiblížila té optimální. Vytvořili jsme si spousty šancí, z nichž některé jsme proměnili a jiné ne, o čemž vypovídají i tři nastřelené tyče. Ve druhé půli jsme už byli efektivnější a výsledek 5:0 podle mého názoru odpovídá průběhu hry. Přitom šlo určitě o důležitý zápas v boji o záchranu. Ještě ale nemáme vyhráno, čekají nás teď další důležitá utkání na Kladně a s Doubravkou.“


U 19: Slavoj Vyšehrad – Dynamo České Budějovice B 5:0 (1:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 31. března 2019.

Branky: 68. a 79. Souček, 5. Drozd, 49. Sejdia, 63. F. Babka.

Tyče nebo břevna: 3:0 (9. a 28. Sejdia, 34. F. Babka). Střely na branku: 13:8. Střely mimo: 3:4. Soupeřem zblokované střely: 1:0. Rohy: 7:12. Ofsajdy: 1:2.

Rozhodčí: Trska – Popelka, Zatkal. ŽK: Bazal – Carda.  

Diváků: 45.


Vyšehrad U 19: Saladiak – Bazal (79. Prokopec), Šídlo, Stareček, Mlejnek – Rogers (80. Čureja), Sejdia – Richter, Drozd (70. Popovič), Souček (86. Novichikchin) – F. Babka (75. Petrach). Na lavičce byl ještě připraven brankář Zvoníček. Trenéři Mirko Beuk a Jaromír Jindráček.

České Budějovice U 18: Lerch – Samek (70. Bartoš), Perina, Carda, Ondráček – Kalu – Petr, Strejček, Sedlák, Kortiš – Etemike. Trenéři Jan Dvořák a David Tomášek.


Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

10 – F. Babka

6 – Šídlo

3 – Drozd, Richter, Rogers, Souček

2 – Stareček (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

1 – Bazal (rozhodující penalta v rozstřelu), Prokopec, Sejdia, Skalický, Vácha

 

Asistence

7 – Drozd

6 – F. Babka

4 – Richter

3 – Majer, Rogers, Souček

2 – Bazal, Hobza, Skalický

1 – Čureja, Landík, Popovič, Stareček, Šídlo, Zvoníček

 

Foto ze zápasu: zde


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...