INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Siruček dvěma góly odvrátil prohru, U 18 získala dva body

U 19 „B“ – Na „osmnáctku“ Slavoje Vyšehrad se po delší době usmálo sportovní štěstí. V sobotu 18. května v domácím utkání se Svitavy prohrávala ještě v 84. minutě rozdílem dvou branek 2:4, pak se ale dvakrát trefil Pavel Siruček, a tak se zrodila remíza 4:4. V penaltovém rozstřelu pak zvítězili naši hráči 8:7, přičemž rozhodující trefu si připsal ve dvanácté sérii Víťa Tomášek. Ten přitom přišel na zápas poprvé po dvou měsících a březnového utkání v Trutnově. Naše U 18 tak uhájila své postavení na 4. místě tabulky skupiny C České divize staršího dorostu a konečně už není v tabulce jarních zápasů na poslední 16. příčce.

V tomto utkání, ač domácím, se ještě víc prohloubily přetrvávající komplikace naší U 18 s docházkou řady hráčů nejen na tréninky, ale i samotné mistrovské zápasy. Na postu stopera tak nastoupil útočník Pavel Siruček, pozici levého beka zaujal brankář Matěj Zvoníček a navíc si navlékl kapitánskou pásku. Nemluvě o faktu, že musel nastoupit i Max Kubies z týmu U 17.

Už po pěti minutách od zahájení hry překonal Hanslíka hlavičkující Štrajt: 0:1. Ve 12. min. ale po přihrávce od Škobise postupoval Trčka sám na svitavského gólmana Lajžnera a proměnil: 1:1! Jenomže o tři minuty později rozhodčí odpískal Brejchovi faul ve vápně a Bednár z penalty podruhé získal hostům vedení: 1:2. Ve 25. min. po zpětné přihrávce Trčky z brankové čáry Škobis posunul míč doprava a Kubies vyrovnal: 2:2! Ve 34. min. však svým druhým gólem Bednár potřetí poslal Svitavy do vedení: 2:3.

Ani ve druhé půli se utkání nevyvíjelo pro naši „osmnáctku“ vůbec dobře. Ke všemu byl po hodině hry zraněn v osobním souboji Novichikchin a v 65. min. chtě nechtě odstoupil, dál to už prostě nešlo. Na střídání už nebyl nikdo k dispozici, takže zbytek utkání museli svěřenci trenéra Petra Floriána odehrát pouze s deseti hráči.

Nic nenasvědčovalo tomu, že se Vyšehradu podaří odvrátit jedenáctou porážku v sezoně, tím spíš, že v 84. min. Hýbl uklidnil hosty čtvrtým gólem: 2:4.

Pak se ale P. Siruček přesunul do útoku a postaral se o malý sportovní zázrak. V 85. min. se centr od Tomáška odrazil k P. Siručkovi a ten dal kontaktní gól: 3:4!  A v 88. min. po dalším centru Tomáška P. Siruček trefil z voleje na malém vápně a vyrovnal: 4:4!

Také penaltový rozstřel nevypadal zpočátku ani trochu nadějně, naši hráči totiž „zazdili“ první dva pokusy a po třech prohrávali už 1:3. Pak se sice brankář Hanslík postaral o to, že Svitavy neproměnily třikrát za sebou, jenomže v šesté sérii coby střelec sám nedal penaltu, a rozstřel tak pokračoval dál. V dalších pěti sériích všichni proměnili, a tak rozhodla až dvanáctá série. Tomášek proměnil, hosté nedali, Vyšehrad zvítězil 9:8 a bral druhý bod.

V dalším mistrovském utkání v sobotu 25. května si naše U 18 zahraje na stadionu Viktorie Žižkov, kde ji v 10.15 hod. přivítají stejně staří domácí hráči. Osmnáctiletí viktoriáni jsou na 12. místě tabuky, nicméně v podzimním vzájemném utkání na Vyšehradě vyhráli 3:2.


U 19: Slavoj Vyšehrad B – TJ Svitavy 4:4 (2:3), pen. 8:7

Česká divize staršího dorostu (skupina C), hráno v sobotu 18. května 2019.

Branky: 85. a 88. P. Siruček, 12. Trčka, 25. Kubies a rozhodující penalta v rozstřelu Tomášek – 15. z pen. a 34. Bednár, 6. Štrajt, 84. Hýbl. Penalty v rozstřelu za Vyšehrad proměnili: Škobis, P. Siruček, Trčka, Zvoníček, M. Brejcha, Khomyn, Tomášek, Kubies, Tomášek. Neproměnili: Kubies, Pryshlyuk, Hanslík.

Rozhodčí: Starý – Zima, Štrébl. ŽK: Brejcha (Vyšehrad).

Diváků: 10.


Vyšehrad U 18: Hanslík – M. Brejcha, Pryshlyuk, P. Siruček, Zvoníček – Novichikchin, Škobis, Tomášek – Kalynyak (53. Khomyn), Trčka, Kubies. Trenér Petr Florián.

Svitavy U 19: Lajžner – Čori, Štrajt (18. Hýbl), Marvan, Bednár – Brázda, Komínek, Kuda, Tůma – Pikovský, Smékal. Trenéři Martin Andrle, Richard Chyba a Pavel Marvan.

 

Branky Vyšehradu U 18 v České divizi staršího dorostu

5 – Krejzl, Trajanov, Trčka (z toho 1 rozhodující gól v penaltovém rozstřelu)

4 – Novichikchin, Prokopec, Samushia

3 – Jashi, P. Siruček

2 – Landík (z toho 1 rozhodující gól v penaltovém rozstřelu), Skalický, Šedina, Vejvoda

1 – Hobza, Kankara, Kubies, Popovič, Pryshlyuk, Richter, Šídlo, Tomášek (rozhodující gól v penaltovém rozstřelu), Vácha


Asistence

11 – Tomášek 

4 – Krejzl, Šedina

3 – Jashi, Landík, Skalický, Trčka

2 – Brejcha, Pautov, P. Siruček, Škobis

1 – Kabeš, Popovič, Prokopec, Pryshlyuk, Richter, Rogers, Samushia, Trajanov, Vejvoda, Vodrážka

 

Zbývající utkání naší U 18 v této sezoně

So 25. 5. 10.15 h Viktoria Žižkov B – Vyšehrad B

So   1. 6. 14.45 h Vyšehrad B – Meteor B

So   8. 6. 12.15 h Ústí nad Orlicí – Vyšehrad B

So 15. 6. 14.45 h Vyšehrad B – Tempo

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...