INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězná tečka U 19 v sezoně: porazila 3:0 Písek a je devátá

U 19 Poslední zápas sezony 2018/19 si naší starší dorostenci vyloženě užili. V neděli 9. června porazili doma 3:0 Písek, když se už po několika vteřinách od zahájení hry ujali vedení a nedali soupeři žádnou šanci na zvrat v utkání. Dvakrát se trefil David Souček a jednou i nejlepší střelec týmu Franta Babka. „Devatenáctka“ Vyšehradu v konečné tabulce skupiny a České ligy U 19 obsadila 9. místo a trenéři Mirko Beuk s Jaromírem Jindráčkem splnili do puntíku vytčený cíl, který se přitom po podzimu nejevil až tolik reálně: s předstihem a bez problémů se zachránit ve druhé nejvyšší dorostenecké soutěži.

Hned z první akce zápasu, jen několik vteřin po zahájení hry, padl první gól. Po přihrávce od nejlepšího nahrávače týmu Drozda se parádně trefil Souček: 1:0! O pět minut později mohl vyrovnat Hnídek, ve skluzu však minul domácí bránu.

Po čtvrthodině hry si naběhl před bránu hostí Prokopec, ale minul. Chvíli nato po rohovém kopu pálil F. Babka, trefil jen brankáře Píchu. Po dalším rohu hlavičkoval tísněný Stareček mimo tři tyče. Další šanci měl stoper Vyšehradu v polovině první půle, kdy po trestném kopu trefil jen dobře postaveného Píchu. K odraženému míči se ještě dostal Prokopec, ale střelu mu nesedla a minul.

Tyto zahozené šance mohl potrestat ve 25. min. Hnídek, z pravé strany postupoval sám na M. Babku, ale minul jeho bránu. Pak se už ale zase začal prosazovat tým hrající v blankytných dresech. Richter ale hlavičkoval nad a podobně to dopadlo ve 43. min. po Drozdově rohu a náběhu Starečka, i on hlavou z mlýnice a strkanice ve vápně minul.

Za další minutu, tedy už těsně před poločasem, se ale přece jen zadařilo. Po krásném centru kapitána Šídla, který „měl oči“, zakončoval přesně F. Babka: 2:0!

Osm minut po změně stran a po rohovém kopu Vácha trefil gólmana Jihočechů a Bazal přestřelil. Ale ještě stále v 53. min. po přihrávce od Váchy obešel Souček i brankáře Píchu a poslal balon do odkrytého prostoru za jeho zády: 3:0!

Další příležitosti měli F. Babka a Bazal, jenomže další gól se už neurodil. Naopak hosté mohli v 88. min. snížit. Sládek exkluzivní dělovkou z trestného kopu trefil břevno brány Saladiaka (do druhé půle nahradil M. Babku), od něhož se odrazil dolů na brankovou čáru a odsud ven do pole. Vyšehrad U 19 tak odehrál pošesté v sezoně zápas bez inkasované branky. Na podzim to bylo jen proti Benešovu, zatímco na jaře se Sokolovem, českobudějovickou osmnáctkou, na Kladně, s Doubravkou a nyní i proti Písku.

Asistent Jaromír Jindráček: „Poslední zápas sezony jsme po herní stránce zvládli velmi dobře, jenom jsme měli proměnit víc než tři šance. Byli jsme lepší a fotbalovější než soupeř, navíc nám pomohl velmi rychlý gól. Na hřišti jsme dominovali a pokud by nám vycházela lépe předfinální i finální fáze útočných akcí, bylo by skóre vyšší než 3:0. Skončili jsme devátí, což je po ne moc vydařeném podzimu opravdu dobrý výsledek. Šťastnou volbou se ukázala být účast na zimním turnaji v Kyjích, kde si kluci zahráli proti dospělým soupeřům a pět ze šesti porazili. Taková konfrontace klukům pomohla i proto, že velká většina z nich teď v dorostu končí. První dva jarní zápasy v Plzni a doma s Mostem jsme sice prohráli, pak ale přišel velký zlom v podobě výhry v Horních Počernicích 2:1 nad osmnáctkou Slavie, tedy vítězem této soutěže. Tam začala naše série šesti výher za sebou, díky které jsme se v poměrně značném předstihu zachránili. Přitom jsme se museli potýkat s absencemi řady hráčů, z nichž někteří byli zraněni a další se zase připravovali na maturitu. Zvládli jsme to a vyrovnali se i s faktem, že někteří dorostenci často nastupovali už v sobotních zápasech za B-tým mužů v pražském přeboru. Příští sezona ale nebude vůbec jednoduchá a nezbude, než mužstvo U 19 vhodně doplnit. Od podzimu by ho už měli táhnout hráči jako Standa Novichikchin, Adam Krejzl, Michal Landík, Tony Sejdia, Maty Mlejnek a další.“


U 19: Slavoj Vyšehrad – FC Písek 3:0 (2:0)

Česká liga staršího dorostu, hráno v neděli 9. června 2019.  

Branky: 1. a 53. Souček, 44. F. Babka.

Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:3. Soupeřem zblokované střely: 4:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:1.  

Rozhodčí: Hlaváček – Polena, Bočok. ŽK: Bazal – Mařík.  

Diváků: 40.

Vyšehrad U 19: M. Babka (46. Saladiak) – Bazal, Stareček, Šídlo (65. Vodrážka), Mlejnek – Vácha – Souček, Richter (46. Sejdia), Drozd (59. Černý), Prokopec (63. Menšík) – F. Babka. Trenéři Mirko Beuk a Jaromír Jindráček.

Písek U 19: Pícha – Kulík, Říha, Mikeš, Jiskra – Dvořák (75. Řezáč), Sládek, Mařík, Vojta – Kvasnička (58. Šťástka), Hnídek (66. Süsmelich). Trenéři Tomáš Smrčina a Filip Škoch.


Branky Vyšehradu v České lize staršího dorostu

13 – F. Babka

7 – Šídlo

8 – Souček

6 – Richter

4 – Drozd

3 – Rogers, Stareček (z toho 2 rozhodující penalta v rozstřelu)

2 – Bazal (z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu), Prokopec, Vácha

1 – Sejdia, Skalický

 

Asistence

10 – Drozd

7 – F. Babka

6 – Richter

4 – Bazal, Rogers, Souček

3 – Majer, Šídlo, Vácha

2 – Hobza, Popovič, Skalický

1 – Čureja, Landík, Petrach, Prokopec, Stareček, Zvoníček

 

Foto ze zápasu: zde


Nejlepší střelci soutěže

21 – Novotný, 19 – Nečas (oba Meteor), 14 – Tesař (Viktoria Žižkov), 13 – F. BABKA (VYŠEHRAD), Pospíšil (Kladno), Provod (Petřín Plzeň).

 

Umístění „devatenáctky“ Slavoje Vyšehrad

2008/09: 12. místo v pražském přeboru U 19

2009/10: 13. místo v pražském přeboru U 19

2010/11: 13. místo v pražském přeboru U 19

2011/12: 7. místo v České lize U 19 (skup. B)

2012/13: 11. místo v České lize U 19 (skup. B)

2013/14: 10. místo v České lize U 19 (skup. B)

2014/15: 1. místo v pražském přeboru U 19

2015/16: 17. místo v České lize U 19

2016/17: 2. místo v pražském přeboru U 19

2017/18: 6. místo v České lize U 19 (skup. A)

2018/19: 9. místo v České lize U 19 (skup. A)

 

FC SLAVOJ VYŠEHRAD U 19  (červen 2019)

NAHOŘE ZLEVA: Martin Richter, Blerton Sejdia, David Souček, Matouš Babka, František Babka, Jakub Menšík, Martin Procházka, Tomáš Stareček, Milan Šídlo, Lukáš Skalický, Jaromír Jindráček (asistent), Mirko Beuk (trenér).

V POKLEKU ZLEVA: Matěj Drozd, Matyas Mlejnek, Václav Černý, Jan Bazal, Lukáš Prokopec, Matěj Vácha.

DOLE: Martin Saladiak.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...