INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Majer, Krasnianyk a Azilinon prošli testy Atalanty Bergamo

U 15- – Mnozí skauti se ukázali během loňského roku na zápasech našich žáků ročníku narození 2000. Nešlo ale jen o zástupce Slavie, Bohemians 1905 či Liberce, přijeli se podívat i lovci talentů z italské Atalanty Bergamo, klubu, který působí v italské nejvyšší soutěži Serie A. Rozhodli se pozvat trojici našich hráčů, jimiž jsou František Majer, Ihor Krasnianyk a Michael Azilinon na týdenní test ve sportovním centru Zingonia.

Testy probíhaly od 9. do 13. února. Kluci měli placené letenky a ubytování v Casa del Giovane a letěl s nimi také náš trenér Alessandro Moreni jako průvodce.

První trénink se konal v úterý 10. 2., zaměřen byl na kondici a individuální techniku. Ve středu 11. 2. hráli utkání s chlapci ročníku 1999, jež kromě skautů sledoval ředitel mládeže Stefano Bonaccorsi. Poslední trénink byl ve čtvrtek 12. 2. s ročníkem 2001.

Úroveň a kvalita hráčů zde byla opravdu vysoká, ale naši kluci se mezi nimi neztratili a vydali ze sebe vše nejlepší. Dokázali, že po technické stránce jsou na tom dobře. Bohužel v areálu se nesmělo fotit a natáčet video.

Franta Majer: „Hráči tam jsou větší, důraznější a rychlejší než u nás. Nejtěžší bylo vydržet celý trénink v tom jejich velkém tempu. Trénink jsme měli jednou denně jako u nás doma, dvě a půl hodiny. Jednu disciplínu jsme dělali třeba půl hodiny bez přestávky, napít jsme se mohli až potom. Podle trenéra ročníku 2000 prý pití studené vody při zátěži škodí organismu.“

Ihor Krasnyanyk: „Hráči tam jsou rychlejší a důraznější než u nás, tempo bylo hodně vysoké.“

Michael Azilinon: „Hráči tam jsou mnohem klidnější, disciplinovanější a soustředí se jen na svůj výkon. Bylo těžké adaptovat se na přísný režim, na tom budu muset zapracovat: makat a být zticha. Trenérům jsme navíc moc nerozuměli, takže jsme to museli odkoukat od ostatních.“

Trenér Alessandro Moreni: „Pro kluky to byla obrovská zkušenost, taková konfrontace. Neměli to snadné kvůli pro ně cizímu prostředí i jazyku, ale myslím, že obstáli. Hovořil jsem s technickým ředitelem mládeže Atalanty Stefanem Bonaccorsim, bylo to velmi zajímavé. Mají jedenáct mládežnických družstev s ročním rozpočtem dva miliony euro. Atalanta má trochu jinou filozofii než ostatní italské kluby, chce vždy vychovat pro své áčko co nejvíc odchovanců. Jejich skauti hledají už jedenáctileté a dvanáctileté hráče z menších klubů pro svoji fotbalovou školu, kde pak s nimi pracují, a je to na jejich mladých hráčích vidět. Až do patnácti let se věnují opakování základních hernich návyků a prvků.“

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...