INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítězství 1:0 na půdě Velvar trefil v závěru utkání Vejvar

„A“-muži Druhé z dvojice přípravných utkání ve středu 10. července 2019 dopadlo pro fotbalisty Vyšehradu lépe. V podvečer zvítězili na půdě účastníka ČFL Slovanu Velvary 1:0 díky gólu, jehož autorem byl v úplném závěru střetnutí záložník Jan Vejvar, a korunoval tak zřetelnou územní převahu i spoustu šancí. Stejně jako v dopoledním utkání s Viktorií Žižkov (1:2) si i tentokrát připsal brankovou asistenci Tomáš Freit.

V modrém dresu domácího Slovanu nastoupili tři bývalí hráči Vyšehradu: Tomáš Nosek, Marek Hanuš a Jakub Šimkovský. Ten přitom ještě dva dny předtím trénoval s naším mužstvem a jeho přesun do Velvar se uskutečnil v úterý, tedy v předvečer tohoto duelu.

Šemíci od úvodního hvizdu třímali otěže hry a dostávali se také do šancí, skvěle chytající brankář Velvar Měsíček byl však proti. V prvním poločase si na něm několikrát vylámal zuby hodně aktivní forvard Veselý, neuspěli ani Laňka, Rataj, Verner, Maňák a Pouček. Domácí se dostali k první střele až ve 25. min. Kafka nejprve přestřelil a poté jeho pokus chytil mladý brankář Vyšehradu M. Babka. Hlavně však reflexivně zneškodnil hodně jedovatou ránu Surmaje tři minuty před pauzou.

Po změně stran domácí Slovan dokázal zhruba čtvrt hodiny udržet šemíky na uzdě, pak ale ofenzivní kolotoč znovu nabral vyšší obrátky. Po hodině hry a Drobílkově trestném kopu stoper Drozda trefil hlavou tyč a Poučkův pokus o lob přes vysokého gólmana domácích líznul břevno.

V polovině druhé půle se po centru Alexandra protlačil do šance Mareš, jeho střelu zadáci zblokovali a balon se snášel pod břevno, Měsíček jej ale stihl vytěsnit do zámezí. V 83. min. po rohovém kopu hlavičkoval z dobré pozice nad bránu tísněný Pouček. Ten se vzápětí přece jen prosadil a rozvlnil síť za zády Měsíčka, gól však vinou ofsajdu neplatil.

Až v 90. min. Freit přihrál ze středu hřiště do pravé strany, kde našel Vejvara a ten přesnou střelou, jež se odrazila od tyče do brány, rozhodl v poslední možné chvíli zápas: 0:1! Hned nato totiž přišel závěrečný hvizd sudího Vokouna.

V sobotu 13. července v 10.30 hod. přijde na řadu generálka na novou sezonu v podobě měření sil s béčkem Bohemians 1905 na hřišti v Uhříněvsi.

Trenér Velvar Pavel Janeček: „Dobrý zápas. Hráli jsme poprvé v nové sestavě, přesto to nebylo z naší strany, v konfrontaci s druholigovým soupeřem, vůbec špatné. Samozřejmě Vyšehrad byl víc na balonu a měl několik zajímavých šancí, nicméně byli jsme mu dobrým sparingpartnerem a některé naše akce také volaly po gólu. Je škoda, že jsme inkasovali jedinou branku v poslední vteřině tohoto utkání.“

Trenér Vyšehradu Roman Veselý: „Měli jsme být daleko produktivnější, což jsem ostatně v poločase hráčům vyčetl. Chyběla nám větší preciznost v přihrávkách v pokutovém území i před ním a také větší agresivita. Situací, které měly skončit gólem, jsme měli za celý zápas hodně, ale podařilo se nám to až v poslední minutě. Nicméně z velké převahy bychom toho měli vytěžit víc. Stále jsme ve fázi testování a příležitost dostali všichni hráči. Máme na to už jen jeden přípravný zápas a musíme udělat vše pro to, abychom byli na soutěž co nejlépe připraveni.“

 

Slovan Velvary – Slavoj Vyšehrad 0:1 (0:0)

Přípravné utkání ve středu 6. července 2019.  

Branka: 90. Vejvar.

Střely na branku: 3:13. Střely mimo: 3:10. Soupeřem zblokované střely: 1:7. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:3.

Rozhodčí: Vokoun – Sandev, Říha. ŽK: Šimkovský (Velvary).

Diváků: 80.

Vyšehrad 1. poločas: M. Babka – Pardubský, Drozda, Žežulka, Mareš – Verner – Rataj, Rys, Maňák, Laňka – L. Veselý.

Vyšehrad 2. poločas: Dočekal – Krejdl, Šimek, Drozda, Mareš – Brejcha – Vejvar, L. Veselý (66. Alexandr), Drobílek, Freit – Pouček. Trenéři Roman Veselý a Oldřich Pařízek.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...