INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka: tři body z Kobylis! Přehrála B-tým Admiry 2:0

Juniorka Nejen A-tým Vyšehradu v ČFL, ale také juniorka v pražském přeboru slavila v neděli 26. srpna 2018 premiérové vítězství v nové sezoně. Na stadionu Admiry v Kobylisích porazila zdejší B-tým 2:0 brankami Jiřího Heřmana a Tomáše Junka, díky čemuž se po třech odehraných kolech posunula do první poloviny tabulky na 8. místo. Čisté konto vychytal teprve 16letý brankář Matouš Babka; náš tým podržel zejména v prvním poločase.

Admira má výborné B-mužstvo, jež v minulé sezoně obsadilo 3. místo v přeboru. Navíc do utkání s Vyšehradem B nasadila několik fotbalistů z dopoledního utkání áčka. Přesto trenér Klíma poslal na trávník ofenzivně laděnou sestavu se třemi útočníky.

Již v 1. minutě se dostal ke střele Rossmann, brankář domácích Cingel ji kryl. V prvním poločase však měla víc ze hry a také víc šancí Admira B. Ve 4. min. po rohu hlavičkoval Turák, ale netrefil přesně míč, který pak odvrátil do bezpečí Š. Klíma. V 11. min. po trestném kopu Hochmana zakončoval na zadní tyči Pelikán, v jasné šanci trefil jen dobře postaveného Babku. Ten pak ve 20. min. odvrátil pohromu i před nabíhajícím Panýrkem. Čtyři minuty nato se prodral zleva Douděra, Babka ho vychytal. Hned vzápětí měl vyloženou šanci Pavlata, ani on však na mladého gólmana Vyšehradu nevyzrál.

Až po půlhodině hry se dostala opět k vážnějšímu zakončení rezerva šemíků, dvě Junkovy tvrdé střely po zemi ale Cingel zneškodnil. Při druhé z nich ještě dorážel Heřman, z nadějné pozice přestřelil.

Ve 37. min. domácí Michálek našel krásnou přihrávkou Douděru, ten se ocitl v čisté gólové šanci, Babka ale včas vyběhl a zmařil černobílým radost.

Na sklonku první půle se zato radovali hráči blankytných dresech. Ve 45. min. po autovém vhazování Vacíka z pravé strany se Kubík na brankové čáře obtočil s míčem okolo bránícího zadáka Admiry B, poslal centr do ohně, který domácí odvrátili jen na vápno k Puschovi. Ten si míč posunul zprava na střed a tvrdou střelou trefil jednoho z domácích zadáků. Od něho se míč odrazil k Heřmanovi, jenž nezpanikařil, udělal mazáckou kličku brankáři Cingelovi a poslal balon za jeho záda: 0:1! To byl gól do šatny v plné parádě a Heřman skóroval až dosud ve všech třech mistrovských zápasech juniorky v srpnu.

Šest minut po obrátce mohl vyrovnat Michálek, ve vyložené šanci hlavičkoval vedle. Nedáš – dostaneš a o 70 vteřin později rezerva šemíků udeřila podruhé. Kapitán Hanzlík na vlastní polovině vybojoval míč, posunul ho dopředu na Junka a u něj začala i skončila celá gólová akce. Nejprve přihrál na střed Krivosheevovi, jenž odcentroval na pravou stranu hřiště k nabíhajícímu Vacíkovi. Ten přešel přes tři bránící protihráče a naservíroval finální přihrávku Junkovi. Hráč, který přišel na Vyšehrad právě z Admiry, poslal na zadní tyči balon do odkryté brány: 0:2!

V 56. min. přišel další průnik Vacíka po pravé straně hřiště, další přihrávka Junkovi, který obešel protihráče a napálil míč do tyče. Potom ještě následovaly poměrně rychle za sebou další šance hostujícího týmu – Vacík, Heřman, Junek i Kubík měli během 15 minut vyložené příležitosti, ale neuspěli. Vyšehrad B i tak v utkání rozdílných poločasů připravil Admiře B první letošní porážku. A z vítězství v přeboru se radoval poprvé od března roku 2010.

V utkání 4. kola naše juniorka přivítá v sobotu 1. září na domácí půdě tým Braníku. Výkop je ve 14 hodin, předtím dopoledne se uskuteční na Vyšehradě zápas A-týmu šemíků s Velvary.

Trenér Zdeněk Peclinovský (Admira B): „Vyšehrad předvedl dobrý výkon, nám se naopak nedařilo, a tak nejsem spokojen, očekával jsem od nás trochu lepší fotbal. V prvním poločase jsme však měli kopat penaltu a byly tam i další dvě až tři šance. Pak jsme naopak sami inkasovali v závěru poločasu, což se nám stalo ve všech třech dosavadních zápasech.“

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Zaplaťpámbu, že jsme urvali první vítězství a dali dva góly ze hry. První poločas byl vyrovnaný, možná měla Admira mírnou převahu a náš mladý gólman Matouš Babka nás hodně podržel, když zneškodnil tři hodně vážné situace před naší bránou. My jsme kontrovali šancemi Junka a v závěru poločasu se ujali vedení. Ve druhé půli jsme už byli podle mého názoru lepší a měli také jednu šanci za druhou, dali gól na 2:0, ale mělo jich být víc. Soupeř byl určitě kvalitní, a tak je toto vítězství pro nás povzbuzující.“

 

Admira Praha B – Slavoj Vyšehrad B 0:2 (0:1)

Neděle 26. srpna 2018, 3. kolo praž. přeboru.

Branky: 24. Heřman, 53. Junek. Střely na branku: 7:12. Střely mimo: 8:2. Soupeřem zblokované střely: 1:3. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 1:3.

Rozhodčí: Polena – Laštovička, Šaróka. ŽK: Michálek – Heřman – Macej, Kubík.

Diváků: 70.


Admira B: Cingel – Herc (53. Beníšek), Pelikán, Sázel, Fric (89. Heinzel) – Hochman – Panýrek (Chládek), Michálek, Turák (55. Vachoušek), Douděra (89. Bartoň) – Pavlata. Trenéři Zdeněk Peclinovský, Milan Baloun a Daniel Šindelář.

Vyšehrad B: M. Babka – Vacík, Macej, Š. Klíma, Hanzlík – Pusch, Krivosheev, Rossmann (55. Jireček) – Heřman, Kubík (89. Ratner), Junek. Na lavičce byl ještě připraven brankář Štika. Trenér Jaroslav Klíma.


Střelci branek Vyšehradu B

3 – Heřman

1 – Junek, Kravtsiv


Brankové asistence

3 – Krivosheev

1 – Hradecký, Pusch, O. Toman, Vacík

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...