INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Zklamaná juniorka: doma jen remizovala s Žižkovem B 3:3

Juniorka – Soupeře, jehož měla nejen porazit, ale herně i výsledkově doslova převálcovat, hostila v sobotu 13. října rezerva Slavoje Vyšehrad. Ale nepřeválcovala ani neporazila, zápas skončil jen remízou 3:3. Na vině byly tentokrát nejen neproměněné šance, ale i lacino inkasované góly. U všech tří byl rumunský záložník Viktorky Andrei Sintean: na první přihrál a další dva dal sám. Vyšehrad B tak promarnil možnost posunout se na 4. místo tabulky pražského přeboru a stěží může v této soutěži očekávat přijatelnějšího protivníka.

Pikanterií zápasu byl souboj bratrů Krivosheevů a také přítomnost brankáře Štiky na žižkovské lavičce, ten ale do utkání nezasáhl. Již ve 4. min. odcentroval ze středu hřiště Macej doprava na nabíhajícího Hanzlíka, jenž zpětnou přihrávkou přiťukl míč Š. Klímovi. Ten poslal balon do vápna a rozběhnutý Heřman zblízka z voleje napálil balon do sítě: 1:0!

Tlak domácího týmu pokračoval, rodily se další šance, a vypadalo to, že zápas budou jednostrannou záležitostí. Obrana hostí ale odolávala zejména díky přítomnosti velezkušeného 45letého matadora Pařízka, jenž režíroval žižkovskou defenzivu a sám mnohdy i v poslední chvíli odvracel ataky hráčů v zelených dresech.

V 18. min. ale Sintean rozehrál z pravé strany trestný kop, do vápna domácího týmu vběhli dva nepokrytí žižkovští hráči a jeden z nich, jmenovitě Duong, snadno vyrovnal na 1:1. Vzápětí měl šanci i Vild ale trefil jen brankáře Babku.

V polovině prvního poločasu hosté i tak dali svůj vedoucí gól. Ve 24. min. Sintean přímo z rohového kopu z levé strany využil faktu, že u bližší tyče nikdo z bránících hráčů nestál a falšovaný míč skončil v síti: 1:2.

Domácí tým se pak znovu pustil do dobývání žižkovské brány a po necelé půlhodině hry mohl po Krejdlově centru vyrovnat Ratner, v pádu ale hlavičkoval nad. Vzápětí Krejdl „nabil“ M. Krivosheevovi, který se sice krásně uvolnil, pak ale přestřelil. Když to nešlo zprava, zkusili to domácí hráči centry zleva. Po Madejově přihrávce zakončoval Heřman, míč byl ale v poslední chvíli zblokován bránícím protihráčem. Madej pak ve 39. min. rozehrál zprava rohový kop a Hanzlík ve vápně přehlavičkoval vše ostatní: 2:2!

Strhnout znovu vedení na domácí stranu mohli ještě do poločasu Heřman, M. Krivosheev a znovu Heřman, ale nepodařilo se. Heřman tři minuty před poločasem avizoval faul na něj ve vápně, penalty se ale nedočkal.

Místo očekávaného náporu po změně stran přišel hned po návratu ze šaten šok v podobě další velmi lacino inkasované branky. Sintean lobem vrátil Žižkovu B vedení: 2:3.

Vyrovnat mohl patičkou zády k bráně stojící Heřman, ale brankář Dlabola míč chytil. Naopak zvýšit na 2:4 mohl Andrle, ve skluzu však minul. V 66. min. Madej rozehrál zleva rohový kop a Kubík z bezprostřední blízkosti hlavičkoval míč do sítě: 3:3!

Pět minut nato se pokoušel přelobovat brankáře Dlabolu Heřman, ale neuspěl, gólman míč s vypětím sil kryl. V 77. min. měli dobrou příležitost ze standardky hosté, ale Sintean z trestného kopu přes zeď přestřelil.

V 80. min. Heřman po Madejově rohu přece jen dostal míč počtvrté do žižkovské sítě, byl mu ale odmáván ofsajd ještě dříve, než vystřelil. Zápas tak skončil remízou: z pohledu domácího týmu hodně zbytečnou, nesmyslnou až hloupou.

V utkání 11. kola se juniorka Vyšehradu představí v sobotu 20. října v 15.30 hod. v Královicích.

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Je až úsměvné, že takový zápas dokážeme nevyhrát. Po první čtvrthodině hry měl být stav 3:0, místo toho ale inkasujeme vyrovnávací gól po chybě nejzkušenějšího hráče a zbytečně uděláme z celého zápasu urputnou bitvu. Se všemi soupeři v přeboru umíme zahrát velmi dobrý fotbal, ale dojíždíme na individuální chyby a navíc nejsme důrazní. Zahodíme během jediného utkání osm vyložených šancí a naopak sami inkasujeme neuvěřitelně laciné góly, které nedostanou ani žáci.“

Trenér Jiří Dozorec (Viktoria Žižkov B): „Zaspali jsme úvod zápasu a pustili do vedení domácí tým, který měl pak ještě i další šance. Potom jsme ale zabrali, začali hrát a myslím, že z toho byl nakonec kvalitní zápas. Bod jsme uhráli zaslouženě, remíza je podle mě spravedlivá.“


Slavoj Vyšehrad B – Viktoria Žižkov B 3:3 (2:2)

Sobota 13. října 2018, 10. kolo praž. přeboru.  

Branky: 4. Heřman, 39. Hanzlík, 66. Kubík – 24. a 47. Sintean, 18. Duong.

Střely na branku: 11:8. Střely mimo: 6:5. Soupeřem zblokované střely: 5:0. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 3:5.

Rozhodčí: Gotthard – Kohout, Vojáček. ŽK: Kubík, Heřman – Sintean.

Diváků: 55.

Vyšehrad B: M. Babka – Krejdl (56. Stareček), Kubík (86. O. Toman), Hendrych, Madej – Hanzlík (56. Majer), A. Krivosheev, Macej, Ratner (75. Vácha) – Š. Klíma (79. Jireček), Heřman. Na lavičce byl ještě připraven Novichikchin. Trenér Jaroslav Klíma.

Žižkov B: Dlabola – Nguyen, Pařízek, Mareš, Kříž (79. Mucha) – Andrle (71. Saňa), Sintean, Obermajer, M. Krivosheev (88. Tseber) – Duong, Vild (90. Proshenko). Trenér Jiří Dozorec.

 

Střelci branek Vyšehradu B

8 – Heřman

4 – Shinjikashvili

3 – Hanzlík

2 – Doležal, O. Toman

1 – Bazal, Junek, Kravtsiv, Krivosheev, Kubík, Macej


Brankové asistence

8 – Krivosheev

6 – Shinjikashvili

3 – Doležal, Š. Klíma

2 – Hanzlík, Macej, Madej, O. Toman, Vacík

1 – Heřman, Hradecký, Pusch, Ratner, Šídlo, Štika

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...