INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka smázla Tempo 7:0, čtyři branky nastřílel Heřman

Juniorka – Zápas, jaký by si určitě přála odehrát častěji, má za sebou v jarní premiéře pražského přeboru rezerva Slavoje Vyšehrad. Sestava poskládaná většinou z hráčů A-mužstva v sobotu 9. března rozdrtila na domácím hřišti FC Tempo 7:0 a v tabulce pražského přeboru se posunula do jeho první poloviny na 8. místo. Čtyřikrát skóroval Jiří Heřman: už v prvním poločase dosáhl během 19 minut čistého hattricku. Jednou se trefili Miroslav Krivosheev, Daniel Krejdl a Michal Rataj. Ten si kromě toho připsal ještě tři gólové asistence.

Heřman mohl skórovat již v 8. minutě, jeho takřka gólovou střelu však zblokoval kapitán Tempa Šmídek na roh. Ten rozehrál z pravé strany Madej, Beňo vrátil míč zleva na vápno a M. Krivosheev otevřel skóre: 1:0!

V 18. min. Rataj našel přihrávkou zprava nabíhajícího Krejdla a ten střelou bez přípravy zvýšil: 2:0!

Ve 22. min. po Ratajově autovém vhazování převzal míč Heřman a po několika rychlých krocích ho napálil do sítě: 3:0! Chvíli nato pálil v další šanci z vápna nad.

Po půlhodině hry byl faulován brankářem Pacovským ve vápně Krejdl, ale hrálo se dál. Beňo našel přihrávkou právě Krejdla a ten vyzval ke skórování Heřmana: 4:0!

Pět minut před poločasem utekl po pravé straně hřiště Rataj, odcentroval a Heřman střelou bez přípravy završil čistý hattrick: 5:0! Pak měl ještě čistou gólovou šanci Krejdl, ale minul bránu.

Hosté ze Lhotky (v sestavě s bývalými dorostenci Vyšehradu Vojtou Hampapou a Jindrou Dobřanským) ani za stavu 5:0 nerezignovali a dokázali změnit obraz hry ve druhém poločase, kdy si také připsali celkem devět střeleckých pokusů. Ale brankář Petr Dočekal si čisté konto vzít nenechal.

Naopak již ve 49. min. M. Krivosheev kolmou přihrávkou uvolnil Krobota, který našel zprava nabíhajícího Heřmana a ten dal svůj čtvrtý gól: 6:0!

Po hodině hry měl šanci Beňo, ale víc si jich vypracovali v této fázi hry červenožlutí. Až v 84. min. po přihrávce od Krobota uzavřel skóre Rataj: 7:0!

Celkově osmý a svůj pátý gól mohl dát ještě v poslední minutě utkání Heřman, ale rozhodl se nezištně přihrát nabíhajícímu Krobotovi, jemuž se skórovat nepodařilo.

V sobotu 16. března nastoupí juniorka Vyšehradu na hřišti Dukly Jižní Město při ZŠ Mikulova. Výkop je ve 14.30 hod.

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Po vítězství 7:0 musím být spokojen. Navzdory výši skóre to bylo hezké utkání i zásluhou Tempa, nejen naší. Snažili se a chtěli hrát fotbal po celé utkání, ale nám se tentokrát dařilo proměňovat šance.“

Trenér Rostislav Kohoutek (Tempo): „Soupeř byl lepší, rychlejší a důraznější. To je vše.“


Slavoj Vyšehrad B – FC Tempo 7:0 (5:0)

Sobota 9. března 2019, 16. kolo praž. přeboru.

Branky: 22., 32., 41. a 49. Heřman, 9. M. Krivosheev, 18. Krejdl, 85. Rataj.

Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 4:8. Soupeřem zblokované střely: 4:2. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 5:1.

Rozhodčí: Gotthard – Šaróka, Lafata. Bez karet.

Diváků: 35.

Vyšehrad B: Dočekal – Krejdl (52. Hendrych), Macej (71. Drozd), Madej – A. Krivosheev, Beňo – Rataj, M. Krivosheev, Michalec – Heřman, Krobot. Trenér Jaroslav Klíma.

Tempo: Pacovský – Konejl, V. Hampapa, Šmídek, Čech – Dobřanský (72. Buzek), Preisler – Soukal (46. Klouček), Perl, Geissler (54. Adámek) – Vltavský. Trenér Rostislav Kohoutek.

 

Střelci branek Vyšehradu B

15 – Heřman

5 – Shinjikashvili

3 – Hanzlík

2 – Bazal, Doležal, O. Toman

1 – Jireček, Junek, Kravtsiv, Krejdl, A. Krivosheev, M. Krivosheev, Kubík, Macej, Rataj


Brankové asistence

13 – A. Krivosheev

6 – Shinjikashvili

4 – Hanzlík, Macej

3 – Doležal, Š. Klíma, Madej, Rataj

2 – Beňo, Heřman, Hradecký, Krobot, Ratner, O. Toman, Vacík

1 – Krejdl, M. Krivosheev, Pusch, Šídlo, Štika

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...