INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pod taktovkou A. Krivosheeva juniorka vyhrála v Braníku 4:0

Juniorka – Oba vzájemné zápasy s Braníkem vyšly juniorce Vyšehradu v této sezoně na jedničku. Na podzim rozdrtila doma tohoto rivala z Prahy 4 vysoko 9:1, v odvetě zvítězila 4:0, a po devatenácti odehraných kolech se tak posunula do první poloviny tabulky na 8. místo . Utkání čtvrtého jarního kola pražského přeboru se hrálo v sobota 30. března na branické umělce a jeho nejvýraznější postavou byl záložník Alexandr Krivosheev. Do sítě domácích se dvakrát trefil Jiří Heřman, a má tak na svém kontě celkově už 18 branek. Po jednom gólu připojili právě Saša Krivosheev a Tadeáš Madej.

Pikantností tohoto derby dvou týmů z Prahy 4 byla přítomnost Miroslava Jíry na lavičce domácích, tedy trenéra, který předtím působil na Vyšehradě. Naopak v minulosti působili v Braníku dva hráči juniorky šemíků v tomto utkání: Jiří Kubík a dorostenec Martin Richter.

Zápas v Braníku vyšel skvěle zejména bratrům Krivosheevům a navíc v soutěži o korunu krále střelců pražského přeboru si znatelně přilepšil útočník Jiří Heřman – nemluvě o čistém kontu brankáře Matouše Babky.

Už po třech minutách hry se uvolnil M. Krivosheev, odcentroval z pravé strany a našel nabíhajícího Heřmana, ten ale v jasné šanci trefil jen branického brankáře Kudláčka. Ve 27. min. měli příležitost i domácí, Novákovu střelu ale Babka zneškodnil. Ve 36. min. vybojoval ještě na vlastní polovině hřiště míč M. Krivosheev, po krásné individuální akci prošel podél pravé postranní čáry přes dva hráče domácích, odcentroval a našel Heřmana, který se tentokrát už nemýlil a otevřel skóre: 0:1!

Po trestném kopu Madeje hlavičkoval těsně vedle Stareček, ale ve 40. min. již udeřilo podruhé. Po Madejově střele, již vyrazil Kudláček na vápno, se k míči dostal A. Krivosheev a technickou střelou zvýšil vedení: 0:2! Na čáře se ještě pokusil zastavit balon obránce Pechač, ale neúspěšně.

Po změně stran, a to i díky dvoubrankovému vedení, už měli hráči v zelených dresech zřetelně navrch. Těsně vedle skončila Michalcova střela, zatímco Madejův pokus z trestného kopu tečovala zeď. Šanci korigovat měl potom domácí záložník Novák, ale v pádu nedosáhl hlavou na centr z levé strany.

Posledních dvacet minut odehrál mj. i dorostenec Richter a potvrdil svoji velmi dobrou aktuální formu. V 82. min. právě Richter našel centrem Kubíka, ten přihrál doleva Madejovi, který už zakončoval: 0:3!

Tři minuty nato A. Krivosheev přihrávkou doprava našel Richtera, ten odcentroval na Heřmana, jenž si připsal svoji druhou trefu do černého: 0:4! Rezerva Slavoje vyhrála popáté venku (předtím na Admiře, Čafce, Přední Kopanině a Dukle Jižní Město).

V dalším utkání 20. kola přeboru Vyšehrad B v sobotu 6. dubna v 15 hodin přivítá na domácí půdě ČAFC, který je nyní na předposledním 15. místě tabulky.

Trenér Miroslav Jíra (Braník): „Nepodařilo se nám navázat na první tři velmi dobré jarní zápasy. Zpočátku se nám sice dařilo účinně presovat a udržovat vyrovnanou hru, bohužel vinou naší chyby a nedůslednosti jsme deset minut před poločasem poprvé inkasovali a namísto toho, abychom zareagovali, jsme hned nato dostali i druhý gól. Ve druhé půli už byl soupeř jednoznačně lepší a v čele s výborně hrajícím Alexandrem Krivosheevem nás přehrával ve všech směrech. Celkově podal Vyšehrad herně disciplinovanější výkon a gratuluji mu k vítězství. Vzhledem k mému předchozímu působení právě na Vyšehradě to byl pro mě prestižní zápas a těšil jsem se na setkání s majitelem klubu Jardou Klímou i hráči, které jsem trénoval. Čekal jsem však mnohem větší bitvu a víc vyrovnaný zápas, což se mi nesplnilo, a to mě mrzí.“

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Z naší strany takticky velmi dobře zvládnutý zápas. Po zásluze jsme vyhráli vyšším rozdílem, protože jsme měli i další šance. Z osmi vyložených jsme proměnili polovinu, což je dobré, stejně jako fakt, že díky zodpovědné defenzivě jsme soupeře pustili do jediné větší příležitosti. Nastoupili i dorostenci a zvládli zápas se ctí. Tři body zvenku mě těší, pochvalu zasluhuje celý tým.“

 

ABC Braník – Slavoj Vyšehrad B 0:4 (0:2)

Sobota 30. března 2019, 19. kolo praž. přeboru.

Branky: 36. a 85. Heřman, 40. A. Krivosheev, 82. Madej.

Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:8. Soupeřem zblokované střely: 1:0. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:4.

Rozhodčí: Popelka – Šaróka, Chustecki. ŽK: Trávník, Vybíral, Kodytek, Novák – A. Krivosheev. ČK: 88. Pechač (Braník).

Diváků: 60.

 

Braník: Kudláček – Pechač, Kodytek, Vybíral, Palko (7. Vasylčuk) – Novák, Platil (65. Dovhaniuk), Šebák (79. Silovský), Rapant (67. Nehasil) – Trávník, Camara. Trenér Miroslav Jíra.

Vyšehrad B: M. Babka – Stareček, Macej, Šídlo (46. Drozd), Madej – M. Krivosheev, A. Krivosheev, Kubík, Michalec – Heřman, Š. Klíma (72. Richter). Trenér Jaroslav Klíma.


Střelci branek Vyšehradu B

18 – Heřman

5 – Shinjikashvili

3 – Bazal, Hanzlík

2 – Doležal, A. Krivosheev, O. Toman

1 – Beňo, Jireček, Junek, Kravtsiv, Krejdl, M. Krivosheev, Kubík, Macej, Madej, Michalec, Rataj


Brankové asistence

14 – A. Krivosheev

6 – Shinjikashvili

4 – Hanzlík, Macej, Madej

3 – Beňo, Doležal, Heřman, Š. Klíma, Rataj

2 – Hradecký, Krejdl, M. Krivosheev, Krobot, Kubík, Ratner, Richter, O. Toman, Vacík

1 – Michalec, Pusch, Šídlo, Štika

 

Rozhovor s Jiřím Heřmanem: zde

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...