INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorku posunula na 4. místo výhra 3:1 s Přední Kopaninou

Juniorka O další stupínek výš na čtvrté místo tabulky pražského přeboru se posunula v sobotu 4. května juniorka Slavoje Vyšehrad. Rezerva šemíků porazila doma 3:1 Přední Kopaninu, a právě tohoto soupeře odsunula na pátou pozici. Skórovali Miroslav Krivosheev, Jiří Michalec a Jiří Heřman z penalty – po něho to byla už 24. trefa v sezoně. Černou kaňkou na zápase je zranění Alexandra Krivosheeva, jenž musel brzy odstoupit ze hry.

V úvodu zápasu měl dvě šance hostující útočník Urban, s 27 góly nejlepší střelec soutěže. Poprvé trefil střed brány a v ní M. Babku a o minutu později hlavou těsně minul. Ve 14. min. si na centr Madeje naběhl kapitán Macej, ve skluzu ale přehodil bránu hostí.

Velkou šanci měl i ve 24. min. hostující Cvrček, zblízka trefil jen dobře postaveného M. Babku. O čtyři minuty později na druhé straně hřiště rozehrál Madej rohový kop a nabíhající Richter hlavou jen o milimetry minul bránu Přední Kopaniny. Ve 34. min. po centru M. Krivosheeva střelou z voleje těsně minul i Krobot.

Pět minut před poločasem se už skóre poprvé změnilo. Postupný útok domácího mužstva se změnil v obléhání brány hostí, Krejdl zpětnou přihrávkou přiťukl míč Michalcovi, jeho střelu ale zadáci zblokovali. Balon se odrazil až téměř ke středovému kruhu a Macejovi, který s ním udělal asi osm kroků a stále před ním zůstával volný prostor. Zdálky vypálil, střelu vyrazil brankář Mačí jen před sebe a z pravé strany dobíhající M. Krivosheev ho poslal střelou z úhlu do sítě: 1:0!

Sedm minut po návratu ze šaten Stareček posunul míč na M. Krivosheeva, který obloučkem nastartoval Heřmana, ten vyhrál osobní souboj se stoperem Houškou, zatáhl míč k brankové čáře a zpětnou přihrávkou našel Michalce. Levý záložník Slavoje už z malého vápna zakončoval: 2:0!

V 57. min. vypálil zpoza vápna dělovku Krobot, již sice brankář Mačí vyrazil, současně byl ale faulován ve vápně Heřman. A sám Heřman z penalty zvýšil: 3:0!

Nebylo však ještě nic jistého, hlavně proto, že v 66. min. Cvrček snížil na 3:1. Chvíli nato po přihrávce od Krobota se trefil počtvrté do sítě hostí Madej, byl mu však odmáván ofsajd. Ve zbývajícím čase už gól nepadl. Po Braníku a ČAFC je Přední Kopanina třetím soupeřem, s nímž Vyšehrad B vyhrál oba vzájemné zápasy.

V dalším utkání 25. kola přeboru naše juniorka nastoupí v neděli 12. května v Horních Měcholupech proti Viktorii Žižkov B. Výkop je v 17 hodin a půjde o souboj dvou nejlepších týmů jarní části této soutěže.

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Maximální spokojenost, protože jsme porazili velmi kvalitní tým Přední Kopaniny, nejfotbalovějšího soupeře v přeboru. Navíc zaslouženě. Na druhou stranu mě mrzí zranění Saši Krivosheeva. Za stavu 3:0 jsme měli možnost přidat čtvrtý gól, místo toho jsme sami inkasovali, ale i s pěti dorostenci v sestavě jsme zápas dovedli k vítězství.“

Trenér Daniel Vott (Přední Kopanina): „Mladý a běhavý tým domácích vyhrál zaslouženě, i když dali třetí gól z penalty, kterou bych nepískal. My jsme nebyli moc nebezpeční v útočné fázi, a to rozhodlo. Nejsme zvyklí na umělku, měli jsme potíže se zpracováním míče a přihrávkami. Soupeř proti nám nastoupil prakticky s jiným mužstvem než na podzim, kdy jsme byli lepší, ale vychytal nás Pellegrini. Vyšehrad má kam sáhnout, disponuje širokým kádrem i hráčskou kvalitou.“


Slavoj Vyšehrad B – FC Přední Kopanina 3:1 (1:0)

Sobota 4. května 2019, 24. kolo praž. přeboru.

Branky: 40. M. Krivosheev, 53. Michalec, 59. Heřman z pen. – 66. Cvrček. Střely na branku: 10:6: Střely mimo: 7:6. Soupeřem zblokované střely: 1:1. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:3.

Rozhodčí: Štípek – Zelený, Lafata. ŽK: Šlegl, Heřman, Michalec – Zadina, Cvrček.

Diváků: 50.


Vyšehrad B: M. Babka – Stareček, Šlegl, Macej, Madej – A. Krivosheev (12. Richter) – M. Krivosheev (64. Kubík), Krejdl (82. Drozd), Michalec – Heřman, Krobot. Na lavičce byl ještě připraven Popovič. Trenér Jaroslav Klíma.

Přední Kopanina: Mačí – Janek, Pechar, Houška, Graf – Vik (46. Řežábek), Zadina, Cvrček, Vágner (66. Hollmotz) – Šultes, Urban. Trenér Daniel Vott. 

Foto: Pavel Jiřík

 

Střelci branek Vyšehradu B

24 – Heřman

5 – Shinjikashvili 

3 – Bazal, Hanzlík, Krejdl, Richter

2 – Doležal, A. Krivosheev, M. Krivosheev, Macej, Michalec, Rataj, O. Toman 

1 – Beňo, Jireček, Junek, Kravtsiv, Kubík, Madej


Brankové asistence

18 – A. Krivosheev

6 – Beňo, Macej, Shinjikashvili

5 – M. Krivosheev

4 – Hanzlík, Heřman, Madej

3 – Doležal, Š. Klíma, Krejdl, Michalec, Rataj, Richter

2 – Hradecký, Krobot, Kubík, Ratner, O. Toman, Vacík

1 – Krobot, Popovič, Pusch, Šídlo, Šlegl, Štika

 

Foto ze zápasu: zde

 

Na snímku dole dva nejlepší střelci pražského přeboru Jiří Heřman (Vyšehrad B, 24 gólů) a Daniel Urban (Přední Kopanina, 27 gólů).

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...