INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Juniorka utrpěla na Motorletu nejvyšší prohru v sezoně: 1:5

Juniorka – Katastrofálním dnem byla pro většinu týmů Vyšehradu neděle 26. května 2019. Dopoledne naše U 19 doma podlehla Příbrami B 0:3, v pozápase U 17 utržila výprask 0:8 a nakonec odpoledne B-tým mužů prohrál s Motorletem B na jeho hřišti 1:5. Jedinou radostí poslední květnové neděle tak bylo vítězství U 15 nad Petřínem Plzeň 7:1, díky němuž si už patnáctiletí šemíci definitivně zajistili prvenství ve skupině A České divize U 15.

Juniorka šla do utkání na Motorletu s cílem uhájit 4. místo v tabulce, což nepodařilo a po nejvyšší porážce v této sezoně klesla na 5. příčku. Vinou vlastní nekoncentrovanosti měla už po necelých třech minutách hry na svém kontě dvoubrankový deficit a po necelé půlhodině hry, za stavu 2:1 pro domácí, přišla o vyloučeného Sašu Krivosheeva. Zbývající tři góly přidal Motorlet B až v závěrečné čtvrthodině hry.

V sestavě o záchranu hrajícího domácího mužstva se podle očekávání objevil bývalý hráč Vyšehradu Karel Pusch, zatímco Tomáš Rossmann zůstal vinou zranění mimo hru.

Hned po rozehrání zápasu přišel tým hostí ve středu hřiště o balon, domácí podnikli rychlý útok po levé straně hřiště, odkud si naběhl Hrabina a prostřelil M. Babku: 1:0. Ve 2. min. Pusch zblízka přestřelil jeho bránu, ale ve 3. min. po rohovém kopu se prosadil opět Hrabina: 2:0 a vstup do zápasu jako z hororu.

Až poté si hráči v zelených dresech uvědomili, že utkání již začalo a brzy převzali iniciativu. Tečovanou střelu M. Krivosheeva brankář Vyšichl vyrazil na roh a poradil si i s ostrou ranou Heřmana. Pak měli zase vyloženou šanci domácí, nedali, a ve 25. min. se tak poprvé a naposledy radovali hostující hráči. Po obléhání domácí brány, Richterově střele a odraženém míči snížil střelou od tyče do brány Michalec: 2:1!

Ve 28. min. byl dvakrát za sebou faulován A. Krivosheev, na což reagoval bohužel zkratem a rozhodčímu z velmi těsné blízkosti sdělil nevhodnou formou svůj názor. Nemohlo tudíž následovat nic jiného než červená karta.

Ve 39. min. kapitán Macej odvrátil z brankové čáry Puschovu střelu a za další tři minuty M. Babka chytil velmi nebezpečnou střelu Maříka.

Hned po zahájení druhé půle pustila obrana Vyšehradu B do čisté gólové šance Jonáše, vychytal ho však M. Babka. Naopak ve 49. min. mohl vyrovnat Krejdl, jeho bombu pod břevno ale brankář Vyčichl stihl vytěsnit na roh. Přesně po hodině hry vypálil z úhlu Madej, ale gólman Motorletu B byl opět na místě.

Pak se už začal definitivně prosazovat domácí tým a zúročil početní převahu. Nerad a Mařík sice těsně minulu hostující bránu, ale v 75. min. domácí nakonec skórovali zásluhou dost laciného gólu, kdy po rohu hlavičkoval zblízka nepokrytý Simaichl: 3:1.

Chvíli nato M. Babka zneškodnil další šanci Scharfa a v 82. min. Karbulka zvýšil na 4:1. V 90. min. Madej trefil břevno domácí brány a míč se odrazil dolů na brankovou čáru a odsud do pole. Z protiútoku dokonal zkázu Vyšehradu B v tomto utkání Mařík: 5:1.

Motorlet B jako jediný tým přeboru dokázal porazit juniorku Vyšehradu v obou vzájemných zápasech, navíc se skóre 9:2.

V dalším utkání přeboru naše juniorka v neděli 2. června přivítá doma na Vyšehradě celek Hostivaře. Výkop je v 17 hodin.

Trenér Jiří Hakl (Motorlet B): „Měli jsme dobrý vstup do utkání a už po dvou minutách hry vedli 2:0. To nás trochu utlumilo a soupeř převzal iniciativu, začal nás trochu přehrávat a snížil na 2:1. Pak přišla červená karta, Vyšehrad šel do deseti, ale i tak hrál výborně. S jeho běhavými hráči jsme měli problémy, ale zavinili jsme si to sami, protože jsme mohli přidat další góly a velmi brzy utkání rozhodnout ve svůj prospěch. A tak jsme až do 75. minuty obávali o výsledek.“

Trenér Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Takový začátek utkání jsem ještě asi nezažil, abychom ihned po zahájení zápasu dostali gól a hned nato ještě druhý. Navíc takové, které můžeme považovat za vlastní. Brzy jsme se srovnali, začali domácí přehrávat, snížili na 2:1 a bylo jasné, že můžeme prohrát jen vinou vlastní hlouposti. To se také stalo, když Saša udělal to, co udělal od 28. minuty jsme byli v deseti. Přesto jsme na začátku druhé půle mohli vyrovnat, což se nestalo, když brankář Motorletu chytil gólovou střelu Dana Krejdla. Naopak, po hrubé chybě při rohovém kopu domácích čtvrt hodiny před koncem, jsme inkasovali potřetí.“

Motorlet Praha B – Slavoj Vyšehrad B 5:1 (2:1)

Neděle 26. května 2019, 27. kolo praž. přeboru.

Branky: 1. a 3. Hrabina, 75. Simaichl, 82. Karbulka, 90. Mařík – 25. Michalec.

Střely na branku: 12:7: Střely mimo: 8:1. Soupeřem zblokované střely: 3:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:1.

Rozhodčí: Vojáček – Zelený, Šaróka. ŽK: Heřman, Madej. ČK: 28. A. Krivosheev (všichni Vyšehrad B).

Diváků: 50.

Motorlet B: Vyčichl – Karbulka, Salašovič, Kučera, Podzemský – Jonáš – Pusch (79. Rada), Mařík (90. Štědrý), Scharf (86. Arzumanyan), Nerad (68. Simaichl) – Hrabina. Trenér Jiří Hakl.

Vyšehrad B: M. Babka – Šlegl, Macej, Šídlo (78. Š. Klíma), Madej – A. Krivosheev – M. Krivosheev, Krejdl, Michalec (68. Popovič) – Heřman, Richter (78. Kubík). Trenéři Jaroslav Klíma a Oldřich Pařízek.

 

Střelci branek Vyšehradu B

26 – Heřman

5 – Shinjikashvili

3 – Bazal, Hanzlík, Krejdl, Michalec, Richter

2 – Doležal, A. Krivosheev, M. Krivosheev, Macej, Rataj, O. Toman

1 – Beňo, Drozd, Jireček, Junek, Kravtsiv, Kubík, Madej


Brankové asistence

18 – A. Krivosheev

6 – Beňo, M. Krivosheev Macej, Shinjikashvili

5 – Madej

4 – Hanzlík, Heřman, Richter

3 – Doležal, Š. Klíma, Krejdl, Michalec, Rataj

2 – Hradecký, Krobot, Kubík, Ratner, O. Toman, Vacík

1 – Krobot, Popovič, Pusch, Rys, Šídlo, Šlegl, Štika

 

Zbývající zápasy Vyšehradu B

Ne 2. 6. 17.00 Vyšehrad B – Hostivař

So 8. 6. 10.30 Třeboradice – Vyšehrad B

So 15. 6. 10.30 Union Vršovice – Vyšehrad B

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...